© 2016 DcH Langå - Hundetræning for alle

Træning

Træning

Vi træner på Randersvej 50B mandag, onsdag og torsdag. Derudover har du som medlem lov til at benytte arealerne alle dage, vær dog obs på, at banen er lukket tirsdag aften og lørdag formiddag pga. skydning på nabogrunden.

Vi træner hele året på hverdagsaftener, da vi har lys på banen. I juli og december er der fællestræning for dem, der har lyst.

 

Ugedag

Klasse

Tidspunkt

Trænere

Mandag

A/E

19.00-20.00

Britta

Mandag

Kursushold

19.00-20.00

Lise og Helle

Onsdag

Mixhold

10.00-12.00

Mona og Carsten

 Onsdag

Skydd

 17.00-19.00

Ole Berg

 Onsdag

B 19.00-20.00  Karina og Gitte

 Onsdag

C2

19.00-20.30

Dorte og Helge

 Torsdag

 B

19.00 – 20.00 Alice og Inger

Torsdag

C

19.00-20.00

Carsten og Kurt

 Søndag

IPO/SPH

 Efter aftale

Jens

 

Praktiske oplysninger

Vaccinationer og forsikring
Træneren skal se bevis for vaccinationer og lovpligtig hundeansvarsforsikring den første træningsdag, derefter en gang årligt.
DCH har tegnet en fælles udvidet ansvarsforsikring der dækker alle medlemmer, det er derfor ikke nødvendigt for medlemmer at tegne en selv. NB. Forsikringen dækker kun hunde, hvis førere er medlemmer af klubben.

Mød i god tid inden træningstimen begynder; husk at hunden ikke må have spist inden for de sidste 4-6 timer.

Hunden luftes i snor og kun langs med vejen, hverken inde i skoven eller på træningsarealerne. Husk plasticpose, hvis hunden alligevel lufter sig på et forkert sted; der står også en skovl ved klubhuset. Du fjerner naturligvis diverse efterladenskaber, hvis du bruger klubbens arealer uden for træningstiderne.

‘Problemhunde’
Lydighedstræning egner sig til hunde, som er nogenlunde vant til fremmede mennesker og hunde, men som trænger til at lære nogle grundlæggende spilleregler.

‘Problemhunde’ kan være bange for fremmede mennesker eller hunde og reagere med frygt eller aggression. Disse hunde egner sig ikke i første omgang til lydighedstræning, men bør søge hjælp, fx hos DCHs konsulenttjeneste.

Det betyder, at en træner i sjældne tilfælde og efter samråd med bestyrelsen, kan bede en hundeejer søge hjælp et andet sted og ikke mere komme med den pågældende hund til træning.

Det sker, hvis hunden er åbenlyst aggressiv mod mennesker eller på anden måde ude af kontrol og til fare for de andre hunde.

DCH er en forening af frivillige hundetrænere, der har hunde som hobby; vi har ressourcer til meget, men ikke til alt.

DcHs konsulenttjeneste

DcH har en række frivillige hundekonsulenter, som er uddannet til at tage sig af problemer, der har med din hunds adfærd at gøre.

Der ligger brochuremateriale i klubben om konsulentarbejdet, og du er naturligvis velkommen til at tage en med hjem.

Det er gratis at kontakte en af DcH’s konsulenter, men skal de på hjemmebesøg, skal der dog betales for kørslen.

Man behøver ikke at være medlem af DcH for at kontakte en hundekonsulent.

For at komme i kontakt med en konsulent kan du gå ind på DcH’s hjemmeside DcH-danmark.dk, og bruge landkortet under fanebladet “konsulenter” til at finde din nærmeste konsulent.